nedelja, 29. januar 2012

NOGAVIČNIKI


Vas zanima kaj so to nogavičniki, ki smo jih ustvarjali v tretji oddaji Ustvarjalne iskrice?
To so majhne mehke igrače narejene iz nogavičk, ki ostanejo brez para. V oddaji smo izdelovali majhne prijazne pošasti, ki jih položimo pod blazino in nam v temi odganjajo strahce in druge grdobe, ki nam kratijo spanec ter nam prinašajo prijazne sanje.

In kaj za nogavičnika potrebujemo:
- nogavičko,
- polnilo,
- prejico ali sukanec,
- 2 gumbka za oči,
- šivanko,
- škarje
- kakšne drobne dodatke.

Pa se lotimo izdelave naše prijazne pošastke.
Nogavičko prerežemo, tako, da izrežemo peto, ki je tokrat ne bomo potrebovali.

Nato pošastki izrežemo ušesa ter jo obrnemo narobe.
Ušesa po robu zašijemo. Ker smo izbrali zgornji del nogavice s patentom, nam ni potrebno pustiti luknjice skozi katero bomo napolnili našo pošastko. V primeru, da izberemo prstni del nogavičke pa moramo pustiti odprtino. Nogavičko (sedaj pošastkino telo) obrnemo.

Napolnimo jo s polnilom. Uporabimo lahko polnilo za blazine, peno, vato ali koščke odpadnega blaga.
Pri polnjenju ušes si pomagamo s svinčnikom, da lahko napolnimo tudi manjše dele. Nato zašijemo odprtino, kjer smo pošastko napolnili.

Sedaj je čas, da dobi naša pošastka dokončno podobo. Našijemo gumbke za oči, ji izšijemo usta.  Zavežemo kakšen trakec in že se nam prijazno smehlja.


Prijazna igračka je gotova. Seveda pa lahko iz nogavič ustvarimo še druge prijazne prijatelje.
Tukajle vam predstavljamo veselo gosenico, ki je hkrati tudi odlična lovilka hladnega zraka, saj jo lahko položimo k oknu ali vratom, kjer v teh zimskih dneh boter mraz zelo rad prihaja v naše domove.
Zanjo ne potrebujemo drugega kot dolgo nogavico in nekaj elastik (gumic).

Tu so prijazne miške,

sosedov fantek
in nasmejani snežaki
.

Vas je zamikalo, da bi si naredili svojega nogavičnika. Pošljite nam fotografijo na mail ustvarjalne.iskrice@gmail.si - čaka vas drobno ustvarjalno presenečenje. In ne zamudite naslednje srede, kjer vam bomo v oddaji predstavili novo ustvarjalno domislico.

1 komentar:

VSE DOBRO pravi ...

Najprej moram napisati, da so mi nadvse ljube doma izdelane igračke za otroke, ker je v njih posebna nota in energija tistega, ki jiz izdela in če je to mama še toliko bolje :o))) v vsaki nitki, zašiti zankici je iskrica ljubezni in dobrih in lepih misli ... nadvse so všečne te igračke in poljubček nogavičasti mucki v imenu moje hčere :o)))

Vse dobro vsem ...