petek, 13. april 2012

Obešanka za nakit

Deklice so še posebej rade urejene. Z njihovimi verižicami, zapestnicami in sponkami za lase pa je včasih križ. Ko jih najbolj nujno potrebujejo, jih ne najdemo. Zato smo v štirinajstih Ustvarjalnih iskricah izdelovali obešanko za nakit.

Potrebujemo:
- leseno deščico
- belo akrilno barvo
- servietek
- lepilo za servietno tehniko
- manjše žebljičke
- trak cca 50 cm
- obešanki za sliko

Deščico (10 x 25 cm) pobarvamo z belo akrilno barvo in počakamo, da se posuši. Z belo barvo jo pobarvamo zato, da bo motiv servoetka lahko zažarel v pravih barvah.
Ko je suha, jo okrasimo s poljubno servietko. Servietko razplastimo, tako da nam ostane samo zgornja, potiskana, plast in jo z lepilom za servietno tehniko prilepimo na deščico.
Ko je suha na hrbtno stran pritrdimo obešanki za slike in trak (prilepimo oz. pritrdimo z žebljičkom) na katerega bomo obešali lasne sponke. Na prednjo stran  zabijemo nekaj žebljičkov in poljubno okrasimo še s kakšnim dodatkom.
Seveda pa lahko podobno obešanko uporabimo tudi za ključe in bo krasila našo predsobo.

3 komentarji:

VSE DOBRO pravi ...

Ljubka pomladna obešanka je nastala in ideja je nadvse lepa in uporabna ... pravzaprav je lahko tudi obešanka za ključe v predsobi in takšne krasne obešanke se po moje ne bi branila tudi kuhinja, da bi na njen visele kuhinjske krpe in kak pisan predpasnik ...

Vse dobro ...

Nena pravi ...

spet ena lušna ideja

Anonimni pravi ...

Super ideja in zelo lepo. Naša punca si je naredila takšen plato za verižice kar iz plošče stiropora, ki jo je oblekla v blago in noter zapičila bucike (tiste z barvnimi glavicami) in vse skupaj obesila na stranico omare:)