sreda, 16. maj 2012

Venček iz marjetic

Travniki so v polnem razcvetu (no, danes nam sicer malce nagaja vreme) vendar smo v devetnajstih Ustvarjalnih iskricah v prvem delu spletli venček iz ivanjščic (lahko pa tudi iz drugih travnatih cvetic).
Na sprehodu si lahko skoraj na vsakem obronku naberete šopek ivanjščic - za en venček jih potrebujete cca 20 - 25. Nato poiščete prijeten prostorček, malce posedite in iz cvetic spletete kitko. Spletati začnete s tremi cvetovi, nato pa postopoma dodajate nove cvetove in peclje vpletate v kitko. Ko je venček dovolj velik, da bo lahko krasil našo "bučko" ga zaključite. To storite tako, da peclje vpletete tam, kjer smo začeli spletati. Brez skrbi, ne bo se razpletel, vaše naglavno okrasje pa vam bo marsikdo zavidal.

V drugem delu pa smo si izdelali še broško marjetica iz filca.

Potrebujemo:
- bel filc,
- ostanke rumenega in zelenega filca,
- gumb,
- varnostno zaponko,
- univerzalno lepilo,
- škarje, šivanko in prejico.

Iz belega filca narežemo trakove široke cca 1 cm. Iz rumenega pa dva kroga.

Iz trakov oblikujemo bele venčne liste in jih prilepimo na rumen krogec. Iz zelenega filca izrežemo lisič in ga prilepimo med (pod) venčne liste.
Prilepimo še drug rumen krogec. Marjetica je praktično gotova. Za okras prišijemo še gumb, na hrbto+no stran pa varnostno zaponko.

Veselo ustvarjanje!

2 komentarja:

Simona pravi ...

Sestrica, sem te gledala, super je bilo.

VSE DOBRO pravi ...

Oh kako čudovit venček marjetic - jaz sem si jih včeraj nabrala zajeten šopek na travniku in Medolinka si bo danes naredila venček :o)))

Tudi broška je zelo lepa ... samo, da so marjetice :o)))