sobota, 05. januar 2013

Snegometer


Snega sicer spet ni, vendar sem prepričana, da nas zima še ni čisto zapustila in da nam bo še postregla z belo radostjo.
Je pa po svoje to tudi ok, saj je še vedno čas, da si izdelate svoj snegometer in ker zemlja ni zmrznjena, ga boste lahko še vedno postavili na domači zelenici ali vrtu in vam bo lahko meril, koliko snega bo (je) zapadlo. Ravno zato sva v enaištiridesetih Ustvarjalnih iskricah, oziroma v prvih v letu 2013, s Katarino izdelovali snegometer.
Za izdelavo potrebujemo:


desko 7 x 2 x 150 cm
deščica 2 x 1 x 21 cm
črna, bela in oranžna barva za les
črn alkoholni flomaster
filc
lepilo za les
ravnilo

 Desko ošilimo (izrežemo dva trikotnika), da jo bomo lahko zabili v zemljo. Cca 40 cm ne pobarvamo, saj bomo ta del ustrezno premazali z zaščito za les pred postavljanjem snegometra v zemljo.
Trikotnik, ki smo ga izrezali prebarvamo z oranžno barvo, saj bo to korenček za našega snežaka. Približno 80 cm deske pobarvamo z belo fasadno barvo, zadnjih 20 cm pa s črno. Tudi deščico prebarvamo s črno barvo. Ko se vse skupaj posuši, deščico prilepimo na desko tam, kjer je rob med belo in črno barvo, saj bo predstavljala krajec našega klobuka. Z alkoholnim flomastrom narišemo merilo, oči in usta ter prilepimo še korenček. Iz filca izrežemo še šal in ga snežaku privežemo okrog vratu, da ga ne bo zeblo.

Tako, snežak - snegometer je gotov in čaka, da ga postavimo na vrtu. ter seveda na sneg, da bo lahko pričel opravljati svojo nalogo. Veselo ustvarjanje.

2 komentarja:

moi pravi ...

Ha-ha, kako sta posrečena.
Čeprav bi jih pri nas sedaj položili na tla, da bi zmerili sneg.
Sicer pa sneži, mogoče bo še kaj.

ODMEVI SRCA pravi ...

Zdaj pa bosta imela dela :o))) Kako je kaj na vašem koncu naše lepe kurike s snegom? Pri nas ga je veliko :o)))

Vse dobro ...