petek, 22. marec 2013

Velikonočna košarica in voščilnica



Velika noč se bliža, zato sva s Katarino v 52-ih Ustvarjalnih iskricah ustvarili dva velikonočno obarvana izdelka - košarico za pirhe iz penaste gume in velikonočno voščilnico.

Za košarico potrebujemo


penasto gumo velikosti A3
okraske iz penaste gume
2 razcepka
barvno rafijo
škarje
luknjač
šablono

Na penasto gumo po šabloni narišemo obris košarice in ročaja. Označimo tudi mesta označena s križci, saj bomo tam naredili z luknjačem luknjice.

Izrežemo, naredimo luknjice in na vogalih zvežemo, z razcepki pritrdimo ročaj in okrasimo. 
Če nimamo že pripravljenih nalepk iz penaste gume, lahko motive seveda izrežemo iz ostankov pene in jih z univerzalnim lepilom priepimo na košarico, kot sva s Katarino okrasili tole košarico s pirhi.
V košarico lahko damo nekaj narezanih zelenih trakov in že čaka, da bomo pobarvali pirhe.

Naš drugi izdelek pa je bila voščilnica. Včasih se je za velikonočne praznike pisalo enako kot za božične, vendar je v zadnjih letih ta navada skorajda čisto zamrla. Pa bi bilo prav, da jo ponovno obudimo.

Za velikonočno pišče potrebujemo:


trši rumeni papir
šablono
oranžen in rdeč barvni papir
lepilo za papir
črn flomaster
škarje


Trši rumeni papir prepognemo v voščilnico. Po šabloni narišemo obris jajčka, pazimo, da se v enem delu v pregibu stika. Izrežemo. Tako smo dobili osnovo voščilnice.
Iz mehkejšega rdečega papirja izrežemo grebenček, iz oranžnega pa kljun in nogice. Prilepimo na voščilnico, ki je tako gotova.

Veselo ustvarjanje. In ne pozabite napisati voščilnic!

3 komentarji:

Nena pravi ...

zeo lušna ideja!!!!!

Simona pravi ...

Frajerska košarica in hvalabogu - veliko, veliko barv. Komaj že čakam pomlad.

VSE DOBRO pravi ...

Nadvse mi je všeč, da se lahko v tako čudovite umetnine uporabi vse kar je doma na dosegu roke ... brezmejna preprosta ustvarjalnost - prisegam nanjo :o)))

Vse dobro ...