sreda, 9. maj 2012

Hranilnik

Do počitnic je še slaba dva meseca, zato je skrajni čas (če seveda to še ne počnemo), da začnemo za drobne počitniške razvadice varčevati. Zato smo si v osemnajstih Ustvarjalnih iskricah izdelali preprost hranilnik.

Za izdelavo potrebujemo:
- pločevinko od kapučina (kave, kakava ...) s plastičnim pokrovom,
- potiskan papir,
- ostanke papirja,
- različne drobne dodatke (gumbe, perlice, pentljice ...),
- lepilo za papir,
- škarje in
- olfa nož.
Najprej škatlico "oblečemo" v papir. Izmerimo višino pločevinke. Odmerimo papir in ga izrežemo. Papir dobro premažemo z lepilom za papir in ga previdno nalepimo na pločevinko.

Sedaj pride na vrsto okraševanje. Pločevinko lahko poljubno okrasimo - izrežemo različne figurice iz papirja, dodamo kakšno pentljo, prilepimo gumbke, polperle. Skratka uporabimo material, ki ga imamo pri roki in ki nam je všeč.

V plastični pokrovček izrežemo z olfa nožem (tu prosimo za pomoč starše ali kakšno starejšo osebo) odprtino, skozi katero bomo lahko naše evre shranili v hranilnik.


Če smo zelo disciplinirani, potem nam pokrovčka ni potrebno prilepiti na škatlico. Če pa vemo, da bi prihranke z lahkoto porabili tudi prej, je bolje, da to storimo.

Pridno varčujte!


2 komentarja:

Nena pravi ...

ha ha ker smo pri naši hiši "nedisciplinirani" smo raje uporabili "original zaprto" pločevinko :))
drugače pa super ideja tudi s tako škatlico

VSE DOBRO pravi ...

Super ideja in sedaj sem se spomnila prijateljice, ki tako pridno vse leto meče v hranilnik drobiž in konec leta ga zamenja v beri in piši lepo vsoto preko 300 EUR - tako, da iz prve roke - šparanje se splača :o)))

Vse dobro ...