četrtek, 3. maj 2012

Vetrna igrača

Pomlad je čas, ko svoj prosti čas zelo radi preživjamo na prostem. Izdelek šestnajstih Ustvarjalnih iskric je bil zato vetrna igrača. Izdelamo si jo lahko zelo hitro. Za izdelavo pa potrebujemo:
- plastični lonček,
- leseno paličico,
- polivinilasto vrečko za smeti,
- vrvico,
- selotejp,
- nekaj ostankov barvnih tapet in
- škarje.

V dno plastičnega lončka naredimo luknjico. Najbolje, da nam pri tem pomagajo starši, saj je luknjico najlažje narediti z ostrim koničastim predmetom, ki ga nad ognjem (vžigalnik) segrejemo. Skozi luknjico napeljemo vrvico (dolgo cca 50 cm) in jo v notranjosti lončka zavozlamo, tako lonček pritrdimo na vrvico.
Iz polivinilaste vrečke izrežemo dolge trakove in jih s selotejpom dobro prilepimo v notranjost lončka. Trakovi bodo tako lepo šelesteli v vetru.

Na paličico na zgornjem robu prilepimo selotejp v več plasteh. Pod njim trdno zavežemo vrvico na kateri ja lonček. Tako se nam vrvica, ko bomo tekli z vetrno igračo, ne bo mogla sneti.

Sedaj lonček z ostanki samolepilnih tapet (ali nalepkami) samo še okrasimo. Igrača je pripravljena. Primimo jo za paličico, dvignimo visoko v zrak in stecimo po travniku. Z njo bomo ujeli veter, ki ga bomo slišali šelesteti v trakovih naše igrače.

Uživajte pomlad!








3 komentarji:

Anja pravi ...

Tele vetrne igrače so pri mojih puncah zakon!

Kristina pravi ...

Ooo, luštna ideja. Jo bomo uporabili :)

VSE DOBRO pravi ...

Krasno mora plapolati v vetru ...

Super ideja ...

Vse dobro ...